Най-бърз интернет за крайни потребители имат в Сингапур - средната скорост

...
Най-бърз интернет за крайни потребители имат в Сингапур - средната скорост
Коментари Харесай

Чип предава данни със скорост 44,1 терабайта в секунда

Най-бърз интернет за крайни потребители имат в Сингапур - междинната скорост на предаване на данни там е 197.3 мегабита в секунда. В Австралия тази скорост е 43,4 мегабита в секунда и това е милион пъти по-малко от скоростта, която учени от страната на кенгурата съумяха да реализират предходната седмица. 

Специалисти от университетите в Монаш, Суинбърн и RMIT реализираха тази скорост с малък микрочип. Скоростта е толкоз феноменална, че незабавно се заприказва по какъв начин това е бъдещето на съществуващата интернет инфраструктура, по какъв начин този микрочип ще обезпечи постоянна връзка с хората по целия свят, даже при огромни натоварвания.

Австралийските специалисти доближиха рекордна скорост в интернет от 44,1 терабайта в секунда, което разрешава на потребителите да изтеглят, примерно, до хиляда HD кино лентата в секунда.

Д-р Бил Коркоран от университета в Монаш твърди, че сега този технология към този момент се адаптира към комерсиално равнище, а микрочипът може да има необятен набор от приложения в необятен набор от технологии. Коркоран обаче акцентира, че технологията ще бъде налична за потребление в специфични институции и проучвателен лаборатории след две до три години, а първата комерсиална приложимост ще бъде реалност след около пет години.

Този голяма скорост на предаване на данни не е толкова значим за качественото поточно предаване на Netflix, да вземем за пример, що се касае за поддържане на доста други технологии, които имат доста по-високи условия към потока на данни - самостоятелните транспортни средства, в медицината, образованието, финансите, в комерсиалната промишленост. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР